AirPods i10 TWS

AirPods i10 TWS

De welbekende peperdure AirPods, veel van jullie kent ze al. Er zijn tegenwoordig veel namaak, vaak met slechte geluidskwaliteit, of een slechte batterij. Maar wat zijn de beste goedkope AirPods?
Wij onderzoeken al ongeveer vanaf het begin wat de beste namaak AirPods zijn, toen hebben we de i10 TWS  gevonden. Het ondersteund draadloos opladen, noise cancelling en 10 uur afspeel tijd. Eigenlijk alles wat er nodig is om met een goed gevoel muziek luisteren! 

Bluetooth en automatisch verbinden

De i10 tws gebruiken bluetooth, de Apple AirPods Bluetooth versie 4.2. Beide hebben een bluetooth bereik van ruim 10 meter. Bij het openen van de charging case zullen de AirPods automatisch verbinden met je iPhone. Ook de i10 TWS beschikt over auto-pairing.

Zowel de i10 TWS als de Apple AirPods zijn zowel met een iPhone als Android smartphone te gebruiken. Bij een Android smartphone zullen zowel de i10 TWS als de AirPods helaas niet automatisch verbinden. Je zult handmatig moeten verbinden door eerst naar je bluetooth-settings te gaan.

Gebruik en functies 

Zowel de i10 tws als de Apple AirPods zijn te besturen met aanraking. De functie bij aanraken is bij de i10 tws wel anders dan bij de AirPods. Door één tik op de i10 tws te geven kun je het afspelen pauzeren. Door nogmaals één tik op de i10 tws te geven begint het weer met afspelen. Met twee tikken ga je naar het volgende nummer, en met drie tikken ga je naar het vorige nummer.

Ook is het mogelijk om met één tik op de i10 tws een inkomend telefoongesprek aan te nemen of op te hangen. De i10 tws heeft ingebouwde microfoons, zodat je hiermee handsfree kunt bellen. Ook is het daarom mogelijk om hiermee gebruik te maken van de voice assistant functie (zoals Siri) van je smartphone. Om hier gebruik van te maken moet je de i10 tws twee seconden lang aanraken.

Verder is het opmerkelijk dat de i10 tws een IP-X6 certificering heeft, en dus waterbestendig is. Je kunt deze oordopjes dus gerust gebruiken in de regen. De Apple AirPods zijn in de praktijk ook waterbestendig, maar hebben geen certificering.

Eén eigenschap die ontbreekt bij de i10 tws is het automatisch pauzeren van de muziek als je ze uit je oor haalt. Op dit moment zijn de Apple AirPods de enige oordopjes die deze functie hebben. Deze functie werkt met de AirPods alleen in combinatie met de iPhone.

Geluidskwaliteit

Volgens de opgegeven specificaties bevatten de i10 tws speaker drivers van 15 mm, en kunnen ze frequenties tussen 20 en 20000 Hz afspelen.

De meeste vergelijkende reviews geven aan dat de i10 tws een goede geluidskwaliteit heeft, maar toch merkbaar minder goed dan de echt Apple AirPods.

De i10 tws hebben, in tegenstelling tot een aantal andere AirPods clones, géén vertraging van het geluid ten opzicht van het beeld.
De microfoons van de i10 tws leveren een zeer vergelijkbare audiokwaliteit als die van de AirPods, en zijn daarom prima te gebruiken bij het bellen.

Laat een reactie achter